Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen, is een matras van traag- en koudschuim de beste keuze wanneer u rugklachten heeft. Dit matras past zich aan perfect aan uw lichaam, terwijl het de druk reduceert en u een ontzettend goede ondersteuning biedt. Toch bent u er nog niet met alleen een goed matras. Om een écht goede nachtrust te realiseren, heeft u een goede, ondersteunende bedbodem. In dit artikel vertellen we u waarom dit zo belangrijk is als u last heeft van rugklachten, en welke bedbodem het meest geschikt is.

Waarom is een bedbodem zo belangrijk?

Wanneer u rugklachten heeft, zijn de twee meest essentiele eigenschappen die een matras moet hebben een goed aanpassend vermogen en een perfecte ondersteuning. Hoewel een hoogwaardig matras al een goede ondersteuning biedt, kan een goede bedbodem deze ondersteunig nog net iets beter maken. Wanneer er sprake is van een perfecte ondersteuning, realiseert het matras de goede slaaphouding. De spieren hoeven dan niet in te spannen om deze houding te realiseren. Dit is extra belangrijk wanneer u rugklachten heeft. De spieren in de rug zijn dan namelijk al overbelast. Het is cruciaal dat de spieren in de rug dan niet inspannen maar juist ontlast worden. Dit versnelt namelijk het herstelproces. Het is daarom erg belangrijk dat u streeft naar de best mogelijke ondersteuning wanneer u een geschikt slaapsysteem (dat wil zeggen, matras én bedbodem) zoekt.

Welke bedbodem is het meest geschikt.

Er zijn veel bedbodems op de markt die allemaal een redelijke ondersteuning bieden. Echter wilt u met uw rugklachten niet een redelijke ondersteuning, maar juist een perfecte ondersteuning. Een lattenbodem en een spiraal bodem vallen dan al af. Deze twee type bedbodems bieden een ‘prima’ ondersteuning, maar halen niet het beste uit de ondersteuning van een matras. Een ander type bedbodem, gemaakt van veren, raden wij ten zeerste af. Een bedbodem met veren oefent namelijk druk uit op het lichaam, met name de spieren en gewrichten. Dit kunt u voelen wanneer u langere tijd op een bed ligt.

Welke bedbodem dan wel geschikt is voor mensen met rugklachten? Een boxspring. Een boxspring biedt een erg goede ondersteuning. Daarbij vergroot een boxspring het algehele comfort van uw bed. Een boxspring is tevens een stuk hoger dan andere bedbodems, waardoor in- en uitstappen een stuk gemakkelijker gaat. Het is belangrijk dat u kiest voor een boxspring met een kern van koudschuim. Koudschuim staat bekend om haar ondersteunende werking. Dit materiaal is ontzettend geschikt als ondersteunende bedbodem omdat het erg lang mee gaat. Een alternatief, is de boxspring met een kern van veren. Echter raden wij deze af omdat hier veren in verwerkt zitten, Zoals u hierboven las, geven die tegendruk op spieren en gewrichten, iets dat je wil voorkomen als je rugklachten heb. Voor de beste ondersteuning en het grootste comfort kiest u daarom voor een boxspring van koudschuim.

 

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel