Tegenwoordig kopen we alles online. Zelfs de energieleverancier kiezen we online. Ook matrassen worden tegenwoordig vaak online aangeschaft. Dit is handig, omdat je hiervoor niet naar een fysieke winkel hoeft. Toch twijfelen sommige mensen over het online aanschaffen van een matras, zeker wanneer u last heeft van rugklachten en een zeer hoogwaardig matras nodig heeft. Het is begrijpelijk dat u met wat vragen zit. In dit artikel vertellen we u waar u op moet letten bij de online aanschaf van een matras. Als u op al deze punten let, hoeft het online aanschaffen van uw rugklachten matras geen groter risico te zijn.

De drie eigenschappen van een rugklachten matras

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of de aanbieder op de website vermeld waarom het matras zo goed is. Hierbij mogen drie eigenschappen niet ontbreken. Deze drie eigenschappen zijn: een goed aanpassend vermogen, een juiste drukherverdeling en een perfecte ondersteuning. Alleereest de drukherverdeling. Een goede drukherverdeling houdt in dat het matras zich vormt naar het lichaam. Hierdoor komt de wervelkolom in de juiste houding te liggen, waardoor de spieren in de rug kunnen ontspannen. Gebeurt dit niet, dan zullen de spieren in de rug moeten aanspannen om de juiste houding aan te nemen. Hierdoor kunt u meer last van rugklachten krijgen, wat je natuurlijk wil voorkomen wanneer u al rugklachten heeft. Het is belangrijk om te kijken naar de densiteit van het schuim dat gebruikt wordt. Deze densiteit moet namelijk tussen de 50 en de 60 liggen. Pas bij deze densiteit zal het aanpassend vermogen goed genoeg zijn.

Een tweede essentiele eigeschap is de drukherverdeling. De drukherverdeling zorg ervoor dat er geen druk wordt uitgeoefend op het lichaam. Piekdrukken kunnen niet alleen pijnlijk zijn, ze belemmeren ook nog eens de doorbloeding van de spieren. Hierdoor kunt u slapende ledenmaten krijgen. Ook zult u meer gaan draaien om lekkerder te liggen, waardoor u niet in de diepere slaapfases komt. Een laaste essentiele eigenschap is een goede ondersteuning. Dit hangt samen met het aanpassend vermogen. De ondersteuning moet namelijk uit het matras komen, en het matras moet het lichaam als het ware dragen.

Slapen met een slechte rug

Online advies bij rugklachten

Ieder lichaam is anders, en niet ieder matras is geschikt voor ieder lichaam. Daarom is het erg belangrijk dat u geadviseerd wordt over het juiste matras voor uw lichaam. Zeker bij rugklachten is dit essentieel. Een verkeerd matras, bijvoorbeeld een van pocketveren, kan uw klachten namelijk verergeren. Advies is daarom essentieel. Ook online kunt u goed geadviseerd worden. Bedrijven doen dit over het algemeen door middel van een soort slaapquiz of adviespaneel. Hier vult u dan bijvoorbeeld uw lengte in, en beantwoord u vragen over uw rugklachten. Op basis hiervan krijgt u dan een advies. De goede bedrijven bellen u vaak nog even na om u persoonlijk te spreken over uw slaapsituatie en wensne.

Proefslapen bij rugklachten

Veel bedrijven bieden u tegenwoordig de mogelijkheid om het matras gedurende een periode (gratis) uit te proberen. Dit wordt een proefslaap periode genoemd. Tijdens deze periode kan uw lichaam wennen aan het matras. Het is wetenschappelijk bewezen dat het lichaam 30 dagen de tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras. Gezien uw rugklachten is het daarom verstandig om goed gebruik te maken van zo’n proefslaapperiode.

Omruilgarantie of geld terug

Wanneer een matras onverhoopt niet bevalt, krijg je niet overal zomaar je geld terug. Sommige aanbieders hebben een zogenaamde omruilgarantie. Wanneer je besluit het matras te retourneren krijg je dus niet je geld terug, maar kun je kiezen voor een ander model van hetzelfde merk. Slechts enkele aanbieders geven uw geld terug wanneer u besluit dat het matras niets voor u is. Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om na te gaan van welke regeling de aanbieder gebruik maakt.

Ontvang vrijblijvend slaapadvies van Decupré

Naar adviespaneel